Världens godaste pizza
I dag för cirka två timmar sen åt jag världens godaste pizza. Det tycker i alla fall jag att den var. Den var tjock med många saker på. Elin gjorde degen och jag gjorde en sås som vi hade på pizzan. Det var inte bara jag som tyckte den var jättegod :) (alla gjorde det). Efter som att det blev en sådan succé vill jag och de andra gärna dela med oss av världensgodastepizza-receptet! Enjoy
Börja med att sätta på ungen på 225 grader. Följ upp detta med att göra degen, som består av 1,4 liter mjöl, två tsk salt, fyra matskedar olja, 50 gram jäst och 5 dl vatten. Baka ihop allt sammans till en smet och låt jäsa i en timme. Kom ihåg att börja i tid med jäsningen. Det gjorde inte vi. Vi åt närmare klockan 10 och innan dess hade i alla fall jag bara ätit nudlar och en tallrik fil. Jag var jättehungrig och fick lite av det som Elin lämnade för att bli mätt.
När degen har jäst klart ta då fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Kavla sedan ut degen med ett glas om ni inte har en kavel förståss. Grunda med tomatpuré och följ upp med tex-mex-kryddat köttfärs (400 gram). Lägg sedan på lök och salsa från santa-maria (halvapriset på alla ICA-butiker i Oslo). När detta är gjort toppa med färska champinjoner, ost och den hemliga såsen. Kör in pizzan i ugnen i cirka 15 minuter.
Serveras väl varm, gärna med en premium-öl.
Vinet är nu också inne i andra fasen nu. Det har stått i en vecka nu och vi tappade över det i ett nytt kärl. Sedan upptäckte vi (i vår "gör-vin-manual vi inte läst så noga) dessvärre att det skulle stå i en sval miljö (10-15 grader) upp emot fem dagar. Problemet var att vår lägenhet är varm som en trimmad finnsk vedbastu och har en luftfuktighet i klass med Amazonas regnskog. Detta löstes med en tripp ner i källaren. Nu står vinet i någons oanvända skjul. Förhoppningsvis kommer det att fortsätta vara det även den kommande veckan.
Något annat av intresse har tyvärr inte inträffat. Jag fick, inte helt oväntat nobben på lagerjobbet, men däremot en ny intervju på Manpower hos samme gutt som fixat jobb åt Bobben och Nobban. Han verkar ju inte helt inkompetent.
XOXO Gossipboys
Börja med att sätta på ungen på 225 grader. Följ upp detta med att göra degen, som består av 1,4 liter mjöl, två tsk salt, fyra matskedar olja, 50 gram jäst och 5 dl vatten. Baka ihop allt sammans till en smet och låt jäsa i en timme. Kom ihåg att börja i tid med jäsningen. Det gjorde inte vi. Vi åt närmare klockan 10 och innan dess hade i alla fall jag bara ätit nudlar och en tallrik fil. Jag var jättehungrig och fick lite av det som Elin lämnade för att bli mätt.
När degen har jäst klart ta då fram en plåt och lägg på bakplåtspapper. Kavla sedan ut degen med ett glas om ni inte har en kavel förståss. Grunda med tomatpuré och följ upp med tex-mex-kryddat köttfärs (400 gram). Lägg sedan på lök och salsa från santa-maria (halvapriset på alla ICA-butiker i Oslo). När detta är gjort toppa med färska champinjoner, ost och den hemliga såsen. Kör in pizzan i ugnen i cirka 15 minuter.
Serveras väl varm, gärna med en premium-öl.
Vinet är nu också inne i andra fasen nu. Det har stått i en vecka nu och vi tappade över det i ett nytt kärl. Sedan upptäckte vi (i vår "gör-vin-manual vi inte läst så noga) dessvärre att det skulle stå i en sval miljö (10-15 grader) upp emot fem dagar. Problemet var att vår lägenhet är varm som en trimmad finnsk vedbastu och har en luftfuktighet i klass med Amazonas regnskog. Detta löstes med en tripp ner i källaren. Nu står vinet i någons oanvända skjul. Förhoppningsvis kommer det att fortsätta vara det även den kommande veckan.
Något annat av intresse har tyvärr inte inträffat. Jag fick, inte helt oväntat nobben på lagerjobbet, men däremot en ny intervju på Manpower hos samme gutt som fixat jobb åt Bobben och Nobban. Han verkar ju inte helt inkompetent.
XOXO Gossipboys
Kommentarer
Postat av: sanna
Hej grabbar, tänkte bara säga att vi ska ha en liten tillställning ikväll på Iduns gate 4c av anledningen att Frida åker till Bali! Känn er inbjudna, hej
Trackback